maandag 14 januari 2013

Sollicitatiebrief (2)


Drunen, 14 januari 2013

Geachte heer Rutte, 

Graag zou ik willen solliciteren naar een baantje op een van uw ministeries. 

Ik ben 29 jaar, moeder van twee prachtige kinderen en ik heb een autisme spectrum stoornis, namelijk het syndroom van Asperger. Mij is opgevallen dat autisme vaak negatief naar voren wordt gebracht terwijl mijn inziens wij als autisten ons land juist heel veel te bieden zouden kunnen hebben. 

Ik ben namelijk eerlijk en betrouwbaar en dat is iets waar uw kabinet nog heel veel van zou kunnen leren. Ik hecht me aan normen en waarden en dat zou u toch enorm aan moeten spreken. Ik wijt me vol overgave en nauwkeurig aan mijn taken en u kunt er van op aan dat de taken die ik doe met precisie worden uitgevoerd. Verder heb ik een goed oog voor detail en een uitzonderlijk goed geheugen. Ook heb ik een groot gevoel voor rechtvaardigheid. Al met al zijn dit allemaal kenmerken die op uw ministeries toch goed van pas zouden kunnen komen. 

Ik heb natuurlijk wel aandachtspunten, zoals dat ik niet zo goed tegen werkdruk kan en dat mij maar één taak tegelijk moet worden aangeboden maar dat zal als ambtenaar toch geen problemen moeten opleveren. 

Ik hoop dat deze brief aanleiding is voor u om mij uit te nodigen voor een oriënterend gesprek. 


Met vriendelijke groet, 

Aspergermama

4 opmerkingen:

 1. Heb je de brief naar de diverse ministeries gezonden per post? Met sociale media zijn ze niet zo goed... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je zou met jouw capaciteiten er inderdaad voor geknipt zijn, dus Rutte uitnodigen die Mama! we zijn al lang genoeg achtergesteld, gediscrimineerd, hoekjes gestopt, buitengesloten......

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Aspergermama. Iik heb deze brief daarnet op mijn facebookaccount gedeeld. Ik hoop dat je me dat niet kwalijk neemt. Als oma van een 13 jarige kleinzoon lees ik veel over Asperger, want het is soms zo moeilijk om te begrijpen wat er in het hoofd van mijn prachtige vent om gaat. Jij verwoordt de dingen duidelijk en met ieder Blog leer ik weer meer bij. IIk hoop dat het je op dit moment weer beter gaat. Veel kracht toegewenst en dank voor je duidelijke blog. En!!! Deze brief vind ik heerlijk humor-vol. En toch ook weer toegespitst op de hokjesgeest van mensen.!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Riet,

   Ik vind het niet erg dat je mijn brief deelt op Facebook, zolang er maar een bronvermelding bij staat. Ik vind het fijn om te lezen dat je veel aan mijn blogs hebt. Met mij gaat het weer beter. Ik ben weer thuis.

   Liefs, Aspergermama (Eliane)

   Verwijderen